Gymnastics

De gesloten cultuur binnen het turnen en wat ik daar van vind!

Vroeger was alles binnen het turnen vooral achter gesloten deuren. Eigenlijk te zot voor woorden en je zou zeggen dat dat tegenwoordig met al die social media niet meer gebeurt. Helaas moet ik je dan teleurstellen, want de gesloten cultuur binnen het turnen bestaat nog steeds! En vandaag vertel ik je wat ik daar van vind!

Want waarom delen we eigenlijk niet alles? Waar zijn we bang voor als trainers, clubs en andere geïnteresseerden? Hebben we iets te verbergen? Want tegenwoordig word er zoveel online gedeeld. Toch is er een klein deel wat we niet delen. Ik vroeg het mezelf het afgelopen jaar enorm af. Waarom eigenlijk niet? Wat hebben we te verbergen?
Eigenlijk bedacht ik me al gauw dat er maar twee redenen konden zijn om dingen niet te delen.

Reden 1

De eerste en misschien wel de meest “logische” verklaring voor dit hele gebeuren heeft te maken met het hele rivalen gebeuren. Iedereen ziet elkaar als concurrentie en zo behandelen we elkaar vaak ook! Als jij namelijk je keuken open gooit, dan kan iedereen straks net zo lekker koken als dat jij dat doet, is vaak de gedachten. Maar dat is misschien toch wat voorbarig, want iedere trainer maar ook de sporters hebben een eigen manier van benaderen en situaties aanpakken. Geen mens is daar gelijk in, dus waar maken we ons druk om?

Reden 2;

Het constante oordeel van de media, Oh je moet het niet op die manier doen, maar op deze manier. Wat denk jij wel niet als trainer? Dat doe je toch niet op die manier? Dit zijn kleine voorbeelden van hoe het soms kan, dat mensen op je reageren. Iets wat voor velen de drempel kan zijn om het niet te delen, want stel je voor! Wat nou als je een verkeerde/negatieve reactie krijgt? Wat moet je dan?

Ben jij gesloten naar de buiten wereld of valt dat wel mee? Laat het weten in de reacties!
xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.