Travel

Dat airbnb boeken, is dat wel oke?

Afgelopen zomer gingen Falco en ik naar Italië! We hadden er enorm veel zin in, maar al gauw bleken de hotels intens duur te zijn. Dit drukte wel een beetje op onze vakantieplannen, want dan zou het wel een extreem expensive vakantie worden. Toen kreeg ik het wilde idee om een airbnb te boeken.. Maar we waren behoorlijk sceptisch, want zo iets kan toch nooit goed gaan? Vandaag vertel ik je mijn kant van het verhaal!

Het begon bij het uitzoeken, mensen wat is er intens veel keuze op de app! Niet normaal. We hebben dus echt wel een avondje “tinderachtig” zitten zoeken. Puur op uiterlijk gingen we kijken. We selecteerden de leuke en keken gauw weer verder. Uiteindelijk hadden we aan het einde van de avond elk een selectie van ongeveer 5 leuke “woningen”. We besloten er even een nachtje over te slapen!

Afstrepen van woningen, waar letten we op?

De volgende dag gingen we van onze selectie afstrepen, want welke woning/appartement kwamen we op uit? We hebben vooral als eerste gelet op de ligging. Want het moest wel dicht bij het openbaar vervoer zijn, zodat je ook nog ergens kunt komen. Door deze eis, hebben we ons aantal van 10 terug kunnen brengen naar 7! 🙂

Onze tweede eis was toch wel dat we in elk geval niet de badkamer hoefde te delen. Helaas viel er vanaf daar maar 1 af en hadden we nog 6 geweldige appartementen/woningen. Dan moet je toch gaan kiezen. En wij besloten eens de prijs naar beneden te gaan zetten. Goede keuze er bleven 2 mooie appartementen over. Uiteindelijk hebben we ienemienemutte gedaan en kwamen op een modern strak appartement! Het boeken was trouwens ook zo klaar, dat ging super makkelijk!

En was het het waard?

Het vinden is de grootste uitdaging, maar dat ging best goed. De dame van de woning sprak super goed engels en dat vond ik eerlijk gezegd heerlijk! 🙂 Ze gaf ons tips en vertelden wat we absoluut moesten doen! Eenmaal in het appartement was het super fijn huisje, er zat een keuken in die je kon delen. Maar wanneer ga je naar Rome om zelf te koken? Wij niet!

Het appartement zag er goed uit, het bed sliep heerlijk en alles was super netjes! De badkamer was heel mooi in het groen (I LOVE groene badkamers). Oh en we hadden airco! (belangrijk in Rome) en het was allemaal precies wat je nodig was! 🙂 Ik heb geen moment spijt gehad van deze woning keuze! 🙂 Deze spiegel zoals op de foto was stiekem ook wel fijn 🙂

Airbnb een aanrader?

Als je het mij vraagt wel! 🙂 Ik vond het een zeer prettige woning, makkelijk contact via de airbnb app! De foto’s klopten met het beeld, hoewel het toch anders is 😉 We hadden een klein balkonnetje waar de evt. was binnen 2 uur droog was. En we zaten behoorlijk hoog, hierdoor konden we best een stukje zien! 🙂 Oh en er was een lift! Gelukkig maar, want elke dag 16.000 stappen doen en dan ook nog moeten traplopen? Hell no!

Ik vind airbnb zeker een aanrader! Ik zou het de volgende keer zo weer doen!

Heb jij wel eens een airbnb geboekt? Hoe was jou ervaring?
xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.