Coaching

Dag vrij in de week, winst en een luxe!

Het turntrainsters vak kan heel pittig zijn. Met name in het wedstrijd seizoen in de weekenden. Want een dag vrij in de week is soms eerder een luxe dan een mogelijkheid! Ik vertel je er meer over!

Het is namelijk veel voorkomend dat je op zaterdag en zondag met je meisjes op de wedstrijden zult staan. Iets wat “part of the job” is, maar dan mis je in vele gevallen wel je vrije dag. En die vrije dag is voor mij toch wel de winst van de week, maar ook een schaarse luxe!

Mijn vrije zondag, zoals vandaag. Is de dag dat ik weinig belasting in mijn lichaam hoef te doen. Ik spendeer mij dag vooral op de bank of op bed en eigenlijk het enige wat ik doe is dingen die niets met werk te maken hebben.

Boeken lezen, youtube kijken en werken aan mijn blog zijn daar 1 van! Ik vind het heerlijk, maar het is voor mij ook een dag om te herstellen.

Sinds mijn knie problemen kan ik prima 1 wedstrijd dag volhouden, mits ik die dag erna vrij ben. Bij een dubbel wedstrijd weekend weet ik bijna zeker dat de week erna intens pittig is wat betreft mijn benen. Ik draag al support sokken en kousen op wedstrijden om de druk wat te verminderen, maar het is maar 10% minder intens daar door. Sommige dagen heftiger als de anderen, afhankelijk van hoeveel groepjes en turnsters je hebt.

” Een dag vrij is mij eigenlijk wel heilig!”

Je begrijpt dat je soms gewoon 2 weken aan het werk bent zonder een volle dag vrij. Vind ik dit erg? Niet bepaald, het is vooral mijn fysieke vermoeidheid die dan toe slaat. Gelukkig kan ik altijd bij mijn fysiotherapeut terecht om een beetje “onderhoud” uit te voeren. Dat helpt altijd een beetje 😉

Werk jij wel eens langer dan een week aan een gesloten?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.