Coaching

Coachdoelen – Heb jij die eigenlijk wel?!

Iedereen heeft een reden waarom ze lesgeven, de een iets uitgebreider dan de ander. Van onze sporters verlangen we dat ze naar doelen werken, maar heb jij als coach ook doelen? Vandaag deel ik je waarom coachdoelen belangrijk zijn voor mij!

Ik heb ze wel, zo klein en groot als ze kunnen. En ja, je leest het goed! Ik heb er meer dan 1 en zal je uitleggen waarom! Voor mij is mijn hoofddoel niet het eerste wat gehaald moet worden, maar wel iets wat gehaald moet worden voor mijn pensioen. Mijn hoofddoel is iets wat dus een lange termijn doel is. Iets waar je voor moet werken en wat niet zomaar komt aanwaaien!

Kleine doelen

Dan heb ik ook nog kleinere doelen, voor bijvoorbeeld dit jaar. Doelen voor de sporters, doelen samen met sporters. Maar ook doelen voor de club en natuurlijk voor mijn trainersteam! En naast al deze doelen, zijn er nog de doelen voor mijzelf als coach. Want wat wil ik zelf bereiken dit jaar?  Het is niet elk jaar even makkelijk, maar uiteindelijk vind ik wel weer een doel om mezelf op vast te bijten.

Waarom vind jij een doel zo belangrijk?

Het is mij altijd nadrukkelijk verteld dat je als coach doelen moet hebben. Anders ben je “maar” een lesgever en geen trainer/coach. Je moet een eindstation hebben en er alles voor willen doen om dat eindstation te gaan behalen!
Het geeft mij juist een extra motivatie om harder te werken in de turnhal. Hoewel ik mijn doel niet ga delen met jullie, is het voor mij de reden dat ik zo’n strever ben in de sporthal!

En jij? Nu ben ik enorm nieuwsgierig? Wat is jou doel? Heb je überhaupt een doel als coach? Of werk je gewoon omdat je het leuk vind en hoef je niets te behalen? Vertel in een reactie wat jou mogelijke doel is! En wie weet deel ik de mijne ook een keer 😉

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.