Coaching

Coach, bescherm jezelf!

Lieve coach, je doet het super leuk met kinderen. Je bent een voorbeeld voor ze allemaal. Toch zijn er een aantal dingen waar ik je voor wil behoeden! Wat ik bedoel? Lees maar met me mee!

Tegenwoordig zijn alle regeltjes vele malen strenger als vroeger, de AVG-wet, de #metoo beweging en noem zo alle schandalen maar op. Wij trainers bevinden ons altijd al dicht top het randje, we gaan om met kinderen in een van de meest breekbare situaties waarin ze kunnen komen. Wij trainers hebben een voorbeeld functie waarin we de gepaste afstand moeten bewaren.

Toch gebeurd het vrij regelmatig dat ik trainers zie die net iets verder gaan. En hoewel dit hoogst waarschijnlijk niet met slechte bedoelingen is, is dit iets wat tegenwoordig eigenlijk niet meer kan! Lieve train(st)er, prima dat leden je toevoegen op je Instagram. Prima, dat je online foto’s plaatst. Maar wees je er van bewust hoe je je zelf naar buiten brengt. Dat avondje stappen of die ene pikante foto is misschien niet het slimst om te delen op een account waar jouw pupillen je ook volgen. Je hebt een voorbeeld functie en “privé” foto’s zijn nu niet altijd het slimste om te delen.

Maar er is nog meer, want sommige train(st)ers gaan verder dan pupillen toevoegen op Instagram/facebook of zelfs Snapchat.. Zij hebben dan echt persoonlijk contact, iets wat vandaag de dag niet meer door de beugel kan.

” Geen coach is perfect, maar leren kunnen we allemaal! “

Tuurlijk heb ik in het verleden ook sporters heel dicht bij laten komen en ik begrijp best dat het heel leuk/prettig is! Dat was het voor mij ook, maar ik heb er ook van geleerd dat het heel gevaarlijk is voor jezelf. Het zorgt er voor dat je niet meer vol in je focus staat, je verliest het als waren. Ook kan het ooit je afscheid gaan dwarsbomen, aangezien die tijd er ooit een keer komt.
Voor mij dus heel onschuldige (gelukkig) effecten van het professionele lijntje tussen sporter en trainer kapot maken. Als dat lijntje op de verkeerde manier breekt, dan weet ik niet wat voor jouw de gevolgen kunnen zijn..

Denk liever 2 keer na, dan dat het mis gaat!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.