Clubs in zwaar weer – ik geef tips!

Veel clubs in het verenigingsleven hebben periode’s die ‘zwaar weer’ voor de club zijn. Of je nu van voetbal, turnen of een van de andere sporten doet. Elke club ervaart dit. Soms financieel, soms bestuurlijk of een trainersprobleem. Hoe je als club dit kan overwinnen? Ik geef je tips!

– Leuke activiteiten doen met de hele club
‘ Ja, maar daar zitten kosten aan verbonden..’  Nou, dat hoeft niet! Je kunt bijvoorbeeld open lessen geven, ouder en kind trainingen doen of een Amerikaanse party, waarbij iedereen wat lekkers meeneemt. Zo kun je zonder al te veel uitgeven als club toch een beetje club binding doen. Want hoe meer er een groot familie gevoel heerst onder de leden. Hoe makkelijker het is om nieuwe bestuursleden/commissies of andere belangrijke dingen te regelen. Je bent tenslotte samen de vereniging!

– Verdeel de druk meer!
Vaak zie je dat het bestuur uit een krappe 3/4 man bestaat. Mensen die heel veel voor de club moeten doen, om het draaiende te houden. Als je meerdere mensen op 1 taak zet, bijvoorbeeld secretariaat. Dan kan de een de e-mail doen en de ander de overige zaken, in overleg kunnen ze samen dingen beslissen en de druk wordt behoorlijk beter verdeeld dan als 1 iemand naast zijn baan, alles nog moet doen!

” Alle clubs hebben wel eens zwaar weer, vraag om hulp en blijf positief! “


– Open en transparant naar leden zijn

Het is erg belangrijk om in moeilijkere tijden transparant en open naar de leden te zijn. Zij zullen samen met het bestuur en trainers de club moeten dragen. Zonder leden geen club. Kijk naar oplossingen en mogelijkheden en probeer iedereen die in de club zit er bij te betrekken. Samen sta je sterk!

– Blijf positief!
Na regen komt zonneschijn, het is echt geen fabeltje! Die moeilijke tijd komt wel weer goed, zolang je allemaal maar positief blijft en probeert om alles zo goed mogelijk te regelen voor jullie leden!

Heeft jullie club wel eens zwaar weer gehad? Hoe zijn jullie daar boven op gekomen?

xx Froukk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.