Christmas

☃ Christmas Bake – Gingerbread koekjes

Yes, een kook serie, van deze masterchef her self! haha Oke, zo’n Heldin ben ik nu ook weer niet. Maar we gaan het proberen! Vandaag ga ik famouse Gingerbread koekjes maken! Uitdaging die groter is dan vorige week. Zullen ze lekker zijn?

Benodigdheden:

– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– Kaneel
– Gemberpoeder
– Boter
– Golden Syrup
– Bloem
– Uitsteekvormpjes
– Weegschaal
– Mengkom
– Bakpapier
– Oven + bakplaat
– Deegroller

Wat moet je doen?

Stap 1 – Verwarm de oven voor  op 190 graden en leg een bakplaat met daarop bakpapier klaar.
Stap 2 – Doe 200 gram Zelfrijzend Bakmeel met een theelepel kaneel en twee theelepels gemberpoeder in een kom.
Stap 3 – Smelt 75 gram boter, 75 gram donkere basterdsuiker en 3 volle eetlepels golden syrup op een laag vuur. Het mengsel hoeft niet te koken.
Stap 4 – Gooi alles bij elkaar in een kom en maak het tot een mooie deegbol!
Stap 5 – Pak het gingerbread deeg in vershoudfolie in en laat het tenminste een uur rusten. Dan zorgt ervoor dat de smaken goed in het deeg trekken en het steviger word!
Stap 6 – Bestuif het aanrecht met bloem, anders gaat het aan je aanrecht plakken! Rol van het gingerbread deeg uit tot +- 4-5 mm dikte. Steek hier zoveel mogelijk mannetjes/andere vormpjes uit.
Stap 6 B – Maak van de restjes gingerbreaddeeg opnieuw een bol en rol het weer uit en steek er mannetjes uit, net zo lang totdat het deeg op is.
Stap 7 – Leg de mannetjes op de bakplaat. TIP: leg de mannetjes niet te dicht bij elkaar, het deeg loopt namelijk een beetje uit, dus hou aan elke kant tenminste 1 a 2 cm ruimte om een mannetje.
Stap 8 – Bak de gingerbread poppetjes  in ongeveer 10 minuten gaar. Laat de koekjes goed op de bakplaat afkoelen, dan worden ze lekker knapperig!
Stap 9 – Als de gingerbread poppetjes koud zijn, kun je ze versieren! Het leukste gedeelte! Laat het glazuur even drogen, zodat het hard wordt en goed blijft zitten!

Mijn bevindingen

Ik vond het een relatief makkelijk recept. Toch was ik bang dat het ging mislukken. De ingredienten was al een heuze zoektocht door de supermarkt! Uit eindelijk zijn ze best goed gelukt, of ik ze weer maak? Geen idee, het is namelijk wel veel werk!

Ga jij dit recept ook proberen?

Merry Xmas
xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.