Christmas

☃ Christmas Bake – Cinnamon buns!

Yes, een kook serie, van deze masterchef her self! haha Oke, zo’n Heldin ben ik nu ook weer niet. Maar in deze mini serie ga ik proberen om kerstbaksels te maken! 🙂 Of het lukt? dat zullen we zien! Ik ga het in ieder geval proberen!
Vandaag ga ik Cinnamon buns maken!

Benodigdheden:

– Rol croissantjes deeg
– Kaneel
– Bruine suiker
– Melk
– Bakplaat
– Bakpapiers
– Scherm mes
– Kwastje

Wat moet je doen?

Stap 1 – Verwarm de oven op 200 graden
Stap 2 – Rol het croissantjes deeg uit op bakpapier en druk de naadjes van het deeg goed dicht! Doe je dat niet dan krijg je hele gekke cinnamon buns!
Stap 3 – Smelt zo’n 40 gram boter, in de magnetron in een speciaal schaaltje. Voeg daar 2 TL kaneel aan toe (Of meer, wat jij lekker vind).
Stap 4 – Smeer nu je croissantjes deeg in met het boter en kaneel mengsel. Wees hier rijkelijk mee 🙂
Stap 5 – Strooi nu de bruine suiker over het deeg. Dit mag wederom zo veel of zo weinig als je zelf wilt!
Stap 6 – Rol het croissantjes deeg op tot een mooie dikke rol
Stap 7 – Snijd het deeg in plakken en leg het vervolgens op het bakpapier op de bakplaat!
Stap 8 – Nu kunnen ze de oven in. 10 a 12 minuten op 200 graden!
Stap 9 – Smullen maar 🙂

Mijn bevindingen:

Aller eerst ben ik een kluns eerste klas, ik kon de helft niet vinden in de winkel. Dus het duurde veel langer dan gepland. Toen bleek dus dat ik een te kleine bakplaat had. Mocht ik het recept aan gaan passen! Jippie. Daarom uit eindelijk voor kleinere buns gegaan. Daarna gooide ik de bruine suiker bijna all over the place. Niet mijn beste moment! Gelukkig gingen ze de oven in en was het eigenlijk een groot succes! Het ruikt lekker, het ziet er lekker uit.  De smaak was best goed! Beetje weinig kaneel smaak en doordat ik er geen glazuur bij deed iets droger dan verwacht! Maar wel lekker! Het enige is wel dat ze nogal klein zijn, maar dat mag de pret niet drukken! 🙂 Ik ben er blij mee!

So far mijn eerste bak succes! Best trots op dit!
Ga jij dit recept ook proberen?

Merry X-mas
xx Froukk

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.