Challenge voor februari – Budget maand?

Vandaag ga ik jullie vertellen over het doel voor februari. Ik wil namelijk een budget maand gaan doen. Uitdaging natuurlijk, want hoe ga ik dit vorm geven? Vandaag vertel ik meer over ons oude en nieuwe budget, ook vertel ik ons plan van aanpak ons moet gaan helpen en hoe we na deze challenge onze ervaring proberen toe te passen!

Huidige budget
We willen graag budgetteren op het gebied van boodschappen, dat betekend dat we aan het begin van februari een budget pinnen en proberen daar binnen te blijven. We hebben een schatting gemaakt van onze huidige boodschap kosten en eigenlijk vond ik dat best shockend! Op dit moment doen wij boodschappen voor € 50-60 per week. Dat is ongeveer € 240,- per maand! Persoonlijk vind ik dit veel te veel en gelukkig is falco het met mij eens. We worden wel verwacht creatiever te koken en we zullen ook week menus moeten maken! Maar dat maakt het wellicht alleen maar leuker!

Nieuwe budget per week
We hebben besloten om een budget voor 4 weken van € 100,- te hebben. Dit betekend ongeveer € 25,00 per week. Wij willen van €25,- proberen al onze boodschappen te kunnen doen. Natuurlijk hebben we al veel in huis. We hebben dit de laatste week wel enorm proberen te downsizen en het is behoorlijk geslonken in onze voorraad. Wel is het € 25,- voor al onze boodschappen. Dus ook Wasmiddel, WC papier etc. alles hoort er bij!

“Ons budget is 58% lager dan het budget wat we normaal hanteren!”


Plan van aanpak?

Ons plan van aanpak is het volgende. We downloaden de apps met folders en gaan opzoek naar koopjes. We stellen op basis van aanbiedingen een week menu op. Ik denk dat door middel van een weekmenu het al heel veel geld gaat schelen! Waar we ook rekening mee gaan houden is bijvoorbeeld als we een zak macaroni kopen, dat we het berekenen per dag. Stel we kunnen 4 keer uit 1 zak macaroni van €0,70 cent dan is het per keer €0,18 cent.
(€ 0,70 / 4 = € 0,175).

We hopen dat we deze challenge kunnen volhouden. Als dat lukt dan weet ik wel zeker dat we niet meer naar het budget van € 50 – 60 per week gaan. Ik hoop dat we dan naar maximaal € 40,- per week kunnen gaan uitgeven. Dat is € 160 per maand en dus dik € 80,- per maand minder die we nuttiger kunnen gaan besteden.

We gaan proberen om elke week ons week menu, met de uitgaves van die week op een rijtje voor jullie te krijgen. Dit zullen we dan op de vrijdag na de eerste week met jullie delen!

Wat denk jij? Gaat het ons lukken om van € 25,00 per week te kunnen leven?
xx Froukk

3 thoughts on “Challenge voor februari – Budget maand?

  1. Ik doe het met 40/50€ per maand. De vriezer is ook echt een uitkomst voor mij omdat ik alleen voor mezelf kook. Een pak kip bij de Lidl kan ik zo’n 4x van eten (ligt wel beetje aan het gerecht). Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *