Budget challenge – Week 1

Februari staat in het teken van budgetteren! We proberen van € 100 rond te komen qua boodschappen en vandaag krijgen jullie de eerste budget challenge update! Want ging week 1 nu echt zo makkelijk of viel dat toch een beetje tegen? Je leest er meer over in dit artikel!

Ervaring
Eigenlijk viel het best wel mee, week 1 was natuurlijk maar 4 dagen. We hadden best een goed plan van te voren. Toch bleek het anders te lopen dan gepland. Een gerecht wat lekker leek en voor 2 dagen zou dienen viel uit omdat het gewoon weg niet te eten was, zo vies! Dus het maakte ons gelijk creatiever!

Recepten
Wat hebben wij nu gegeten?
Donderdag: Pastinaak soep
Dit was een kant en klaar pakket van de Albert Heijn en om eerlijk te zijn was het niet te eten. Het was alles behalve lekker en helaas zouden we dit zondag ook eten.
Vrijdag: Mie
We hadden laatst een heerlijk sausje gemaakt en dit keer combineerden we het met mie en een groente pakket! Een heerlijke maaltijd!
Zaterdag: Couscous
We hebben na mijn wedstrijden de markt in Assen nog even onveilig gemaakt en daar scoorden we voor super weinig geld een aangename bult met groenten wat we heerlijk door de couscous hebben gedaan, wel miste er nog mais doorheen, maar dat hadden we niet en de winkels waren al dicht.
Zondag: Soep en restjes
Zondag was en zal voor ons restjes dag zijn. hier maken we leftovers van de andere dagen op gecombineerd met een soepje of iets dergelijks. Wij vinden het zonde om dingen weg te gooien maken we voor het gemak een pakje koninginnensoep er bij op en dat betekend dat we nog maar 2 pakjes op hoeven te maken en dan hebben we geen pakjes meer in huis! Yes!

“De eerste dagen vielen tot nu toe mee!”


Financieel

Voor deze 4 dagen hadden we een totaal budget van €14,30 om te spenderen.
Het totaal van alle boodschappen van deze dagen hebben we opgeteld en dat maakte het tot een totaal van €12,22 betaalde boodschappen. Dit is inclusief 9! koopzegels! 
Een winst van €2,08! (en geloof me, dat voelde goed!)
Maar berekenen we alles wat we hebben gebruikt voor de afgelopen dagen, en dan ook wat we al in huis hadden.
€ 3,00 (soeppakket)
€ 1,50 (wokgroente)
€ 1,00 (pepers woksaus)
€ 0,96 (markt groentes)
€ 0,99 (wraps)
€ 0,50 (stokbrood)
€ 0,75 (couscous)
€ 0,50 (mie)
______+
€ 9,20  Totaal
Dus voor al het gebruikte eten. Dit is wel exclusief wraps beleg, dat viel niet uit te rekenen)

Heb jij nog een budget recept voor de komende week? Laat het ons weten!
xx Froukk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *