Budget challenge – We hebben gefaald!

Februari staat in het teken van budgetteren! We proberen van € 100 rond te komen qua boodschappen en vandaag krijgen jullie de laatste budget challenge update! Vorige week kon je lezen dat het lastig was, maar hoe ging week 4 er aan toe? Bleef het lastig of werd het makkelijker? Je leest er meer over in dit artikel!

Tja, de titel zegt het al, we hebben gefaald. We konden het budget niet houden. Waar het mis ging? Eigenlijk we merkten dat we een aantal essentieel dingen moesten aanschaffen voor het huishouden waardoor al snel het halve budget op ging. Lastig want dat heb je nodig. We hebben toen besloten om het budget te laten voor wat het was. En na 3 dagen hadden we het hele budget, waarvan de helft op ging naar huishoud middelen, wc papier, schuursponsjes en afwasmiddel etc.

“We hebben de budget challenge niet gehaald, maar het is oké!”


Bewustwording

Inmiddels zijn we er wel achter. €100,00 is te weinig voor ons in de maand. Natuurlijk gaan we nu niet terug naar het oude budget, €240,00 is gigantisch en een absolute no go!
Maar wat is voor ons dan de balans? Want we zullen toch ergens in de middel moeten komen. We hebben gekeken naar onze uitgaven en we denken dat een € 35,00 wel een mooi bedrag is voor ons. dit betekend dat we ongeveer €140 per maand uit willen gaan geven. Een mooi bedrag en ik denk dat we dan ook de onverwachte uitgaven van de zeep en dergelijke hebben ingecalculeerd!

Tips?
Ja die heb ik! best wel veel, maar die ga ik nu niet met je delen. Ja, zo flauw ben ik nu wel ja! Deze maak ik af en zal ik volgende week met jullie delen, alle budget tips gebundeld!

Het is voor nu een deels geslaagde challenge, ik ben niet teleurgesteld in het feit dat we niet volledig zijn geslaagd. Maar, toch vind ik dat we goed ons best hebben gedaan!

xx Froukk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.