Coaching

Beter turnen – Nieuwe trainers app!

Zoals vele van jullie online al wel zijn tegengekomen is er een nieuwe app voor trainers! De beter turnen app is een website en een app voor op je telefoon waar in technieken staan omschreven! Super handig was mijn eerste reactie! En daarom vandaag een artikel hier over, want wat kun je er nu mee?

De reclames vliegen je om de oren! Binnen kort een nieuwe app, nu op de site E-learning. en zelfs online coaching!
Laten we alle 3 eens bekijken wat ze er mee willen gaan doen!

App
De app is binnenkort te downloaden. Helaas op dit moment nog niet, hierdoor kan ik hem niet uittesten. Wel ziet het er veel belovend uit. Je krijgt bewegings-methodieken gebundeld in een app, zodat je als turnster en als trainer het altijd bij de hand zult hebben. Toch hebben we bij de Flickflapp dit ook al eens gezien en voor mij is dan ook de oprechte vraag, is het voldoende. Of is dit nog zo’n app die maar half gevuld zal zijn?

“De mogelijkheid tot online leren en analyseren!”


E-learning

Op dit moment zijn er nog maar 2 pakketten. De Kip en de Losom zijn op dit moment de enige twee pakketen die je kunt bestellen. Apart kosten ze elk € 14,- en gecombineerd als een pakket is het slechts € 21,-. Ik heb de demo’s bekeken en ze zien er goed uit. Toch is het niet alles en ik vraag me af of je op basis van tekst alles kunt leren over een element. Sommige dingen gaan ook op gevoel en ervaring lijkt mij..

Online coaching
Je kunt filmpjes in laten sturen. Deze zullen worden geanalyseerd en je zult technische feedback terug krijgen.
Er zijn drie pakketten van € 8,- € 32,- en € 56,-. Niet mega duur, mits de prijs/kwaliteit vergelijkbaar is. Je mag namelijk eenmalig een proef doen. Deze is korter en minder uitgebreid, maar wel het proberen waard denk ik. Ik ben benieuwd hierin hoeveel waar je voor je geld krijgt, maar vind het zeker wel een goed iets!

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, neem dan een kijkje op: www.beterturnen.nl 

xx Froukk

Eén reactie

 • Beter Turnen

  Dag Froukje,

  Wat leuk dat je een artikel over onze nieuwe initiatieven van Beter Turnen geschreven hebt! We houden je blogs regelmatig in de gaten waarin je schrijft over verschillende interessante (turn)onderwerpen.

  Beter Turnen App:
  Onze app is momenteel alleen beschikbaar voor Android. We zijn hard aan het werk om enkele kleine bugs die nog in de app zitten op te lossen voordat we de app daadwerkelijk gaan promoten (een stuk of 100 mensen hebben onze app al wel gevonden en gedownload). De demoversies in de app werken overigens goed. De app is daardoor al wel bruikbaar. Met de app voor Iphone hebben we helaas vertraging opgelopen. We hopen dat het lukt om in februari/maart live te gaan voor Iphone. Op dit moment bevat de app 13 verschillende thema`s. Dit dekt natuurlijk lang niet het volledige heren en dames turnen. Maar na onze geplande update in april (met 14 extra thema`s en aanvullende video`s voor de bestaande thema`s) komen we al een heel eind. Onze insteek is om daadwerkelijk methodische oefeningen aan te bieden en hopen hiermee mensen te kunnen motiveren en op weg te helpen (met vooral ideeën en voorbeelden). Hoe de app verder gevuld zal worden zal ook afhankelijk zijn van de feedback van de gebruikers, dat is namelijk het belangrijkste.

  E-learning:
  Wij zijn erg blij met de ontwikkeling van onze online trainingen. Wij denken dat onze interactieve modules, met verschillende werkvormen en video`s veel mogelijkheden bieden om kennis over te dragen aan anderen. Op dit moment zijn er inderdaad pas twee modules beschikbaar. Het streven is om 5 tot 10 modules per jaar te kunnen ontwikkelen. De invulling daarvan zal niet alleen maar turnelement specifiek zijn maar kan ook verder gaan tot adviezen/tools in de omgang met turn(st)ers (bijv. positief coachen), ouders, of gericht zijn op hulpvragen vanuit verenigingen. Uiteraard zijn onze online trainingen geen vervanging van turntrainingen maar vooral aanvullend.

  We zijn trots te melden dat we momenteel in overleg met de KNGU aan het kijken zijn of onze online trainingen gebruikt worden om trainers (op afstand) bij te kunnen scholen, d.m.v. het toekennen van licentiepunten. Ook bekijken we of er plek is binnen de bestaande opleidingen van de KNGU en hopen we daarmee de drempel lager te kunnen maken om een opleiding bij de KNGU te volgen.

  Online coaching:
  Online coaching is natuurlijk iets nieuws binnen de turnsport. Dat is ook de reden dat we (voorlopig) gratis aanvragen beschikbaar maken, zodat mensen het kunnen proberen. Hopelijk kunnen we veel turn(st)ers (en trainers) hiermee op weg helpen, zodat ze verder kunnen bij hun eigen trainingen.

  Beter Turnen is pas een maand live. Met 1200 likes op onze facebook pagina, 5000 unieke bezoekers op onze website en inmiddels 100 downloads van onze online trainingen hebben wij het idee dat onze tools interessant genoeg zijn en dat motiveert om nieuwe tools te blijven ontwikkelen!

  Met sportieve groeten,

  Beter Turnen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.