Gymnastics

Het belangrijkste gevoel bij een vereniging..

Een vereniging of een club bestaan vaak uit vele verschillende mensen. Deze mensen hebben allemaal iets gemeen. Ze beoefenen iets wat ze allemaal leuk vinden! Dit kan een sport zijn, maar ook iets anders zoals toneel.
Maar welk gevoel is nu het belangrijkste bij een vereniging? Wat zorgt ervoor dat zo’n gezelschap een enorm sterke band heeft en de club doet groeien? Ik neem je vandaag mee in mijn gedachten!

Die groep met verschillende mensen die een passie delen, samen zijn zij een vereniging. Maar als je het goed doet, dan ben je veel meer dan dat! Een goede vereniging is voor mijn gevoel een groot warm bad! Een grote liefdevolle gemeenschap waar iedereen samen een is. Je kunt het zien als een grote familie met de zelfde passie!
Toen ik bij mijn huidige werkgever kwam was het “familie-gevoel” ver te zoeken. Dit moest toen nog gecreëerd worden. Het team van train(st)ers en bestuursleden (5 jaar terug), was de gouden combinatie om iedereen dichter bij elkaar te krijgen. We organiseerden evenementen, gaven demo’s en trokken sporters naar elkaar toe op wedstrijden.

Is dat familie-gevoel nu echt zo belangrijk?

Ik denk dat als je een sterke vereniging wilt hebben je een sterke band onder de leden moet hebben. Hierdoor is het gemakkelijker om nieuwe dingen aan te pakken en samen je schouders er onder te zetten!
Een vereniging met het familie-gevoel kan gemakkelijk mensen vinden voor het helpen bij evenementen.
Je ziet ook wel verenigingen waar dit niet het geval is, ze hebben moeite met les-vulling want er word weinig mond tot mond reclame gemaakt. Daarnaast is het voor dit soort verenigingen ook lastiger om evenementen goed geholpen te krijgen. Ik ben van mening dat dit vooral komt doordat het allemaal individuen zijn in plaats van die familie waar ik het nu steeds over heb.

Wat vind jij? Wat is het belangrijkste gevoel binnen een vereniging?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.