Lifestyle

Balans in je ritme..

Hoeveel mensen lopen er niet rond met een burn out, hoeveel mensen kunnen de druk niet aan. Vaak betekent dit dat je weinig balans hebt in je ritme en je teveel hooi op je vork neemt. Vandaag gaan we het hebben over balans creëren.

Balans is de key in een rustiger leven, maar hoe zorg je ervoor dat je ook balans hebt in je leven? Dit begint met het bepalen wat je echt belangrijk vind om door een week heen te doen. Voor mij waren dit: s’avonds relaxen, om de zelfde tijd op staan, sporten en werken (thuis en in de hal).

Wanneer je bepaald hebt wat je belangrijk vind in je leven kun je dit een beetje gaan indelen. Zo plan ik mijn tijd om te relaxen in voor 10 uur ‘s ochtends en na mijn werk ‘s avonds. Sporten doe ik bij voorkeur in de ochtend en werken is meestal verdeeld over de rest van de dag.

Door dit elke dag zo’n beetje op deze manier te doen, creëer ik een rust in mijn dag. Ik heb goed nagedacht hoeveel ik wil doen. Daar goed over na denken en het uit te werken word de balans met het ritme makkelijker. Weet ik immers exact wat de volgorde van mijn dag is en hoef hem alleen maar wat verder in te vullen qua inhoud (wat voor werk doe ik, hoe sport ik etc).

” Balans in je ritme, is super key tot rust”

Mijn balans en het effect ervan.
Voor mij heeft dit ritme creëren er voor gezorgd dat ik meer rust in mijn hoofd heb, ik slaap beter en kan me makkelijker focussen op de dingen die ik doe. Omdat ik dit ritme al een lange tijd vast houd is het een nieuwe natuur voor mij. Hierdoor kan ik mezelf af en toe ook meer rust gunnen en minder!

Mocht je nu hulp nodig zijn? Geef dit aan via een berichtje hier onder, ik wil je namelijk best helpen om een ritme met balans te creëren!

xx Froukk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.