Gymnastics

Ask my360turn – Hoe verdeel ik mijn les goed?

Het is woensdag en ook deze maand is het tijd voor een ASK my360turn! Deze week kreeg ik een leuk bericht van Laura. Laura had een vraag en ik besloot hem deze maand te beantwoorden!
Heb jij ook een vraag aan mij? Het mag over alles wat met turnen/acrogym etc. te maken heeft gaan, stuur mij (uiteraard anoniem) een mail naar froukje@my360turn.nl!

Laura’s vraag!

Beste my360turn,
Kan je iets meer ingaan op recreatie lessen. Ik als oud selectie turnster en selectie trainster, vind het best moeilijk om tijdens recreatie lessen te schakelen. De balans van wat ik moet doen met de meisjes, hoeveel tijd van de les uit ‘spelen’ moet bestaan en hoe ik niet streng moet zijn maar toch serieus.
Heb jij tips voor mij?
Liefs, Laura!

Mijn antwoord

Wat betreft de tijdsverdeling is het lastig om elke les ‘spelen’ in te plannen. Ik probeer dat zelf altijd in de oefenstof van een onderdeeltje te doen. Zo heb ik bij mijn recreatieve lessen vaak kleine opdrachtjes die ze met elkaar moeten doen.. Vaak vinden kinderen het super leuk om dingen samen te doen. Zoals bij de langemat het kruiwagen lopen. Dit is een favoriet van mijn recreatieve kids!

Kinderen vinden het super leuk om een speelse warming-up te doen. zo is de hoepel dans altijd leuk als intro lesje, Zolang je de muziek aanpast aan de kids (K3 enzo). Tikkertje is natuurlijk ook altijd een succes om mee te starten! 🙂

Wat betreft je indeling qua tijd kan ik je dus niet echt helpen.. Maar misschien heb je hier wel wat aan?!

Streng zijn?

Je gaf aan dat je niet zo goed weet wanneer je streng moet zijn en wanneer niet. Ook hier zijn geen regels voor!
Uit eindelijk ga je dat toch een beetje aanvoelen met de kinderen die je les geeft. Ik heb zelf groep 1/2 best een grote groep met 16 kids. Als er een aantal kinderen niet zijn dan kan ik een hele fijne lieve les hebben. Maar als die kids er wel zijn dan moeten de touwtjes wat strakker aangezien er een aantal boefjes bij zitten.
Bij deze boefjes heb ik meer regeltjes, die de boefjes zelf het vaakst zullen horen. Soms jutten ze de lieve kids ook op. Dat is niet erg maar dan is het wel aan jou de taak om de regels voor de boefjes door te trekken. Per slot van rekening is iedereen in dat opzicht gelijk 😉

Blijf dus vooral jezelf! Vertrouw in jezelf! Jij kunt dit prima! 🙂 Doe niets waar je je niet goed bij voelt en laat ook niets toe wat tegen jou gevoel in gaat!

Succes!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.