Other

Als mijn buren het eens wisten..

Wij wonen op de benedenverdieping van een flat. Naast ons wonen buren, boven ons en schuin boven ons ook. Het is een prima plekje, maar als de buren het toch eens wisten..

Geloof me, we wonen heerlijk, een mooie tuin waar lekker de zon op schijnt. Lekker veel ruimte voor ons allebei. Een ruime slaapkamer, douche en alles. Alleen onze buren zijn allemaal een beetje raar. De muren zijn niet mega dik, dus soms is het nogal gehorig. Wij horen dus regelmatig het een en ander en ik moet je vertellen, als je mensen dan in het echt tegen komt, is dat best een beetje raar.

Dingen die mijn buren niet weten, die ik wel weet:

De buren die rechts naast ons wonen. Zij wonen er nog niet zo lang en de verbouwing was niet heel goed voor de gemoederen. Zij hebben gemiddeld 1 x per maand luidruchtige seks. Ik weet precies wat hij tegen haar zegt en andersom. Het zinnetje: Can’t be unseen. Is bij ons thuis een veelgebruikt zinnetje over die buren. Ik kan haar niet recht in de ogen kijken zonder te lachen.. “jij trut” is namelijk wat ik in gedachten hem hoor zeggen..

De buren boven ons stofzuigen elke dag met de harde kant op laminaat (zonder zo’n borstel). Haar hond of kat heet NOVA en heeft nul opvoeding gehad. En ja ik schrijf NOVA in hoofdletters aangezien dat altijd heel hard geschreeuwd wordt. Schijnbaar luistert NOVA niet en wordt er van alles afgebroken in dat huis.

” Als mijn buren toch eens wisten!”

Dan hebben we ook nog buren die schuin boven ons wonen. (vermoedelijk).
Zij hebben minimaal 2 x per week een flinke ruzie. De ene keer over geld, de andere keer over werk. Verzin het eens zo gek, en ze hebben er ruzie over. Het is best pittig om hier naar te luisteren soms, aangezien niet alles in de woning dan heel blijft en ik altijd maar hoop dat er geen gewonden vallen. Maar nogmaals ik weet niet welk huis het exact is, dus melden is geen optie.

Hebben jullie ook van die bijzondere buren?

xx Froukk

7 reacties

 • Tessa

  Heerlijk zit! Ik woon ook in een flat en ik heb aan alle kanten wel mensen wonen. Mijn bovenbuurman heeft een treinbaan boven mijn slaapkamer en daar speelt hij regelmatig mee. Ook heeft hij sinds drie weken een orgol gekocht, ontzettend gezellig!
  Mijn buren zijn dol op voetbal en karaoke. Zij is een Portugese en heeft zn lekker temperamentje. Dus daar wordt ook nog wel eens geschreeuwd tijdens een ruzie! Leuk artikel.

 • Priscilla

  Naast me woonde zo’n gezin.. ach je kent het wel. Type zelf altijd overlast veroorzaken en gewoon asociaal zijn en dan ieder ander er de schuld van geven. Nu zijn ze gescheiden en woont alleen hij er nog. Ik ben allang blij want die kinderen maakten van ’s ochtends vroeg tot laat herrie of maakten de boel buiten onveilig. Nu is het vooral nog geluidsoverlast van zijn stamp muziek. Ze hadden ook een hond.. Je kunt raden welk soort, die in beslag is genomen nadat hij een vrouw had aangevallen. Ze hebben nog net haar been kunnen redden. Helaas zijn het koophuizen dus zie hem nog niet snel vertrekken.

 • Bettie

  Hahaha wow!! Lijkt me best wel vervelend om alles zo te horen, vooral als er mensen erge ruzie maken. In principe hoor ik hier niemand, behalve als mn buurvrouw haar katten verrot scheldt. Maar dan schreeuwt ze echt de boel bij elkaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.