Gymnastics

Afscheid nemen als juf, hoe doe je dit?

Afscheid nemen als juf of meester, vroeg of laat komt het wel een keer voor. En hoewel de reden tot afscheid nemen meestal verschilt, is het nooit leuk om afscheid te nemen. Vandaag geef ik wat tips over hoe je een afscheid “dragelijk” maakt en deel ik mijn ervaring! Daarnaast ben ik ook nog een beetje nieuwsgierig naar je mening.. Dus blijf vooral lezen!

Aan het einde van dit seizoen moet ik er ook aan geloven. Ik ga afscheid nemen van de vele kinderen die ik 5 jaar lang heb lesgegeven. En om eerlijk te zijn vind het nu al stom dat het moment er straks komt. Vele meiden heb ik al sinds ze 7 of 10 zijn en ik merk dat voor mij dit afscheid nogal gevoelig ligt!

Hoe pak je dit aan?

Je werkt met je lessen naar een hoogte punt toe, dit verschilt natuurlijk per groep! Een voorbeeldje is een gave eind les, een optreden of een wedstrijdje. Het seizoen “gewoon” afsluiten is ook maar saai.
Ik ga bijvoorbeeld met mijn Acrogymmers een show geven, met de turnsters gaan we een onderlinge wedstrijd doen en met de gym kindjes een mega afsluiting in de sporthal! Super leuk en fijn om een aantal plannen concreet te maken! En voor de kinderen extra leuk want je werkt naar een leuke middag/les toe!

Afscheidscadeautje?

Ik vind het persoonlijk niet meer dan netjes om alle kinderen iets kleins mee te geven. Dit kan een simpel iets zijn zoals een snack, maar soms is het ook wel leuk om iets tastbaars te geven. Iets waarvan ze later nog kunnen zeggen: “Hé, dat heb ik van mijn juf gekregen!”. Dit jaar weet ik nog niet wat ik ga geven als afscheid. Het is een lastig iets en ik ben er nog niet helemaal over uit. Maar dat er iets tastbaars komt is wel zeker!

Tranen?

Sommige afscheid momentjes zijn emotioneler als de anderen, ik vraag me dan ook heel erg goed af of tranen acceptabel zijn. Zoals ik hierboven al zei, veel meiden ken ik net zo lang als dat ik hier werk. Is het acceptabel om op je afscheid één traan of meerdere te laten? Je werkt er naar toe en weet al een tijdje dat dit moment er aan komt..

Wat vind jij? Zijn tranen bij een afscheid acceptabel? Let me know!

xx Froukk

2 reacties

  • Jaimy

    Ik vind heb leuk om geluk poppetjes te geven! Van die kleintjes aan zn touwtje die je dan aan je tas kunt hangen met een klein kaartje erbij!!
    En tranen zijn wat mijn betreft niet meer dan normaal!!

    Groetjes Jaimy

  • Alida

    Tranen bij afscheid zijn zeker acceptabel. Dat is toch menselijk nietwaar? Je hebt een band opgebouwd met de meiden. Ook die zullen het wel even moeilijk krijgen. Maar kop op! Jij gaat ook verder en er zullen weer nieuwe fantastische dingen op je pad komen. Daar ben ik van overtuigd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.