Christmas,  Lifestyle

Afkicken van kerst, ik geef vandaag 5 tips die succesvol zijn!

Balen, balen, balen. De kerst is voorbij! Vele mensen worden gek van de mensen die in de kerstsfeer blijven hangen! Daarom word het tijd om te gaan afkicken! En vandaag geef ik je daar 5 tips voor!

Tip 1: Doe de versiering weg!

De meest duidelijke tip van dit geheel is wel het opruimen van je versiering. Zorg ervoor dat alles uit je woning is! Elke sliertje, lampje en zelfs de geurkaarsen. Het is even ervoor werken, maar uit eindelijk zal dat het meeste werken met de afkickperiode!

Tip 2: Muziek

Luister zomerse muziek! Top hits van het jaar X en vooral normale radio! Ga niet de verleiding weerstaan om toch je kerst playlist aan te zetten en hoewel je lijf zegt dat je kerstmuziek moet luisteren, kun je het best wel aan om het niet te doen! Jij bent sterk!

Tip 3: Ga sporten

Om niet aan kerst te eten is het verstandig om vooral bezig te zijn! Sporten is een goede oplossing om je zinnen te verzetten en ook nog eens goed bezig te zijn! Ga lekker fietsen, zwemmen of naar de sportschool. Maar zorg vooral dat je even weg uit huis bent!

Tip 4: Gezond eten

Kerst is een feest vol eten, heel veel eten. Afkicken betekend dat je weer lekker gezond moet gaan doen, geen feest maaltijden meer. Nee, gewoon aardappelen met groente, soep etc. Healthy stuff! En zorg dat alle chocolaatjes of op zijn, of opgeruimd  zodat je ze niet ziet! Snoepen is echt iets voor kerst en dat moet nu maar eens klaar zijn!

Tip 5: Zoek afleiding!

Ga andere dingen doen dan kerst vieren!  Klinkt heel simpel en eigenlijk is het ook zo, ga lekker aan de wandelen, er op uit, bios of iets dergelijks! Het maakt niet echt uit, maar probeer het vooral alleen of met je partner/gezin te doen. Gelijk de hele familie is ook weer zo kerstig en dat is juist niet de bedoeling!

Hopelijk heb je wat aan deze tips! En ben je snel weer “Ont-kerst”!

xx Froukk

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.