Gymnastics

Acro ~ Het belang van teambuilding

DSC_0487Vandaag wil ik het met jullie hebben over teambuilding binnen acrogym. Acrogym is een teamsport, je bent met z’n 2en of met z’n 3en samen aan het sporten.
Een goed team voelt elkaar goed aan, durft met elkaar over “slechte” en goede dingen te praten zowel in de les, als dat het privé even minder gaat.  Daarnaast is een goed teamgevoel extra fijn om mee te trainen, het team straalt meer uit als het onderling beter klikt!
Wat doe ik er aan om een team een fijne teambuilding – periode te geven?

Veel clubs doen er weinig aan. Teambuilding. Vaak omdat ze er geen tijd/zin in hebben. Ik beschrijf in dit artikel wat ik nu al doe en wat ik wil gaan doen op dit gebied! In mijn vorige artikel over acro sprak ik al over teamindeling struggles, je leest hem Hier!

Praten!

Ik vind het belangrijk dat teams onderling goed praten. In de periode dat we de teams een soort van samen stellen begin ik al met korte gesprekjes. Puur van die voor hun “doelloze” gesprekken, hierdoor zullen ze meer over elkaar te weten komen. Dat is belangrijk zeker als ze verder in het seizoen komen moeten ze elkaar goed aanvoelen. Ze komen per slot van rekening Onder behoorlijke druk te staan in zo’n seizoen. Het help dan dat ze weten hoe hun partner reageert op situaties.CSC_0478

Teambuilding is fun!

Ik vind het belangrijk als het team tijdens het wennen aan elkaar veel plezier hebben. Ze krijgen van mij in het begin ook geen vaste elementen of iets dergelijks. Ze mogen zelf uitkiezen, testen wat ze leuk vinden etc. Vaak adviseer ik wel een aantal “gekke” elementen. Zolang het serieuze gepaard gaat met fun, leren ze elkaar nog beter kennen en word het meer een team! Ook doen we in deze periodes af en toe een leuk spel. Bij mijn groepen werkt dit gewoon enorm goed! Ik vind de sfeer in mijn lessen altijd goed! Het is ontspannen maar niet te, serieus maar niet te. Precies goed! De meiden zijn naar mij toe erg open, al zou dat wel meer naar elkaar mogen.

DSC_0578Toekomst

In de toekomst zou ik nog meer aan teambuilding willen werken, kleine opdrachtjes voor elk team die ze in de les moeten voltooien. Oefeningetjes die je alleen met je team zou kunnen doen. Ik heb al wel wat ideeën maar wil er graag meer (<- HELP!)
Ook wil ik die gesprekjes blijven doen. Dit is wel echt mijn signature namelijk.
Daarnaast zou ik het mooi vinden als de teams voor het einde van het seizoen iets gezamelijks gingen doen. Niet alle teams, maar elk team voor zich.
Partners onder elkaar zeg maar.
Zo kunnen ze nog meer aan elkaar wennen. Zeker omdat er altijd een kleintje en 1 of 2 groten zijn!
Ik zou het super vinden als dit de teams helpt om meer vertrouwen in elkaar te krijgen en dus meer succes te kunnen boeken!

Nu ben ik nieuwsgierig of JIJ ideeën hebt voor teambuilding oefeningen. Dat kan door fysieke opdrachten zijn, maar ook gewoon simpele mentale oefeningen.
Help jij mij mee naar een betere teambuilding?

XO Frouk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.