Health

Acro Academy Noord Nederland ~ AANN

13615163_1235415939803890_6557846967295488268_nEen tijdje geleden werd ik uitgenodigd voor de start bijeenkomst van Acro Academy Noord Nederland.
Ik had nog nergens informatie kunnen vinden dus ik ging daar zo blank als je ergens heen kunt gaan en ik neem jullie een beetje mee naar de bijeenkomst!

Here we go!

Wat is Acro Academy Noord Nederland?

De academy zet zich in voor topsport acrobatisch gymnastiek in het noorden van het land. Hun missie is om het niveau van acrobatiek in(Noord) Nederland naar een hoger niveau te brengen door samen te werken en kennis te delen.
Ze willen de lokale clubs ondersteunen doormiddel van onderandere trainingen te faciliteren. Het ultieme doel is om een wereldkampioen voortbrengen!13932829_1253146484697502_3782755189632948943_n

Op dit moment trainen ze nog in de zaal van Adonis sportacrobatiek in Drachten, maar in de toekomst zouden ze graag meer in een topsport gerichte omgeving verblijven.
Op die manier kunnen ze de samenwerking met bijvoorbeeld het onderwijs mogelijk maken.
Gelukkig hebben ze al een samenwerking met Topsport Noord, (o.a. bekend van Turnschool waar o.a. Epke zonderland en Sanne wevers trainen) Topsport noord kan ze goed ondersteunen met hun expertise!

Oké en wat gaan ze nu doen?

De academy is eigenlijk een topsport vereniging. Dit houd in dat het vooral hoog niveau doet binnen de acrogym. Je kunt er als sporter individueel instromen en aansluiten na overleg bij een coaches bij een team.
Het mooie van deze stichting is dat ze geen club zijn. Ze zijn niet je tegenstanders. Je blijft namelijk zo goed als voor je eigen club uitkomen! En in principe kun je ook nog trainingen bij je eigen club blijven doen.
Daarnaast heb je als sporter de mogelijkheid om bij de sportschool extra te trainen en krijg je professionele begeleiding door top coaches en choreografe.

Wat bied AANN nog meer?

Als sporter worden er dus trainingen aangeboden om een top resultaat te kunnen boeken. Maar er is dus meer!
Ook als trainer word je niet vergeten. Want het is per slot van rekening jouw sporter nog steeds!
Je kunt bij AANN gebruik maken van bijscholingen en eventueel het verder opleiden van jezelf. Er word je een technische leerlijn op het gebied van acro aangeboden.
Ook de officiële club van de sporter word geholpen, zo zit er in de stichting een verenigingsondersteuner voor het bestuurstechnische gebied. En! er is ondersteuning op het gebied van juryzaken. Dit laatste word gedaan door een internationaal jurylid!

Dat klinkt allemaal erg goed. Is er niets voor het iets lagere niveau?

Nou, AANN is vooral gebaseerd op topsport. Toch wil de stichting de onderliggende lijnen B en C de ondersteuning geven om te groeien. Om te voorkomen dat al B en C team komt mag je 1 keer mee trainen en als blijkt dat je team talent heeft dan kun je op structurele basis op zondag extra komen trainen!
Super fijn en makkelijk om jonge talenten te ontdekken!13592710_1235416249803859_8335938361211922490_n

Mijn mening

Ik vind AANN een super initiatief! Er heerst binnen de acro wereld een ernstige concurrentie strijd en ik vind het mooi dat door middel van zo’n stichting het wat meer een eenheid word. Het is uiteindelijk de bedoeling om samen tot de top te komen en niet in je eentje!

Mocht je meer willen zien, dan kun je kijken op hun Website!

See you next time!

xx Froukje

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.