Lifestyle

5 tips om je huis opgeruimd en rustig te houden!

Iedereen kent het wel, de tafel die vol ligt met allemaal papieren, een aanrecht vol afwas en overal dingen die slingeren. Maar hoe krijg je nu echt dat huis goed opgeruimd en wat rustiger?

Voor dat je hier aan begint. Ga op een punt in de kamer staan, waar je de meeste overzicht hebt.
Kijk recht voor uit naar een punt op de muur waar het heel leeg is.  Je ziet naast dat punt nog veel meer om je heen, alles wat je storend vind is iets wat je moet gaan aanpakken vandaag. En ik ga je daar bij helpen!

1. Verdeel de ruimte.
Hiermee bedoel ik dat je het gebied wat je wilt opruimen verdeeld. Bij onze L vormige woonkamer/keuken heb je 3 plekken. De keuken, de eethoek en het chill gedeelte. Door het verdelen van je opruim-ruimte zorgt het dat je wat meer overzicht hebt tijdens het opruimen, in elk gedeelte doe je steeds iets. Dus eerst iets in de keuken, dan iets bij de eethoek en dan bij het chill gedeelte etc.

2. Het grootste eerst.
Bij ons is de afwas altijd de grootste doorn in ons oog. Met een open woonkamer en keuken in een valt het dan ook extreem op. Ik begin bij het opruimen van onze woonruimte ook het liefst met een deel afwas. Zo ben je daarvan al op de helft en kun je daarna met iets anders bezig

” Opruimen is alles behalve mijn hobby,
het resultaat maakt gelukkig veel goed! “


3. Ruim alle papieren op 1 plek op.

Overal liggen altijd brieven en andere belangrijke papieren. Deze papieren liggen altijd overal maar uitzoeken, dat komt nog wel een keer. Gek genoeg laat je ze slingeren tot je ze uitzoekt. Niet echt behulpzaam om rust in huis te krijgen. Zorg dat je tijdens je opruim moment 1 plek hebt waar je al die papieren heen legt. Zo kun je vanuit daar ze gaan opruimen

4. Wees streng in afval sorteren!
Oh dat kan ik daar nog wel voor gebruiken en dat kan ik daar nog wel voor gebruiken. Stop er mee! Want 9 van de 10 keer komt het op een stapeltje en kom je zonder dat je het door hebt aan een berg met afval!
Wees streng, heb je het nu nodig? en heb je het binnen nu en 2/3 dagen nodig? Is het beide vragen een nee? Dan kan het weg! Is het beiden een misschien, dan kan het vaak ook weg!

” Een opgeruimd huis is een rustig huis! “

5. Zet je schouders er onder.
Hoewel opruimen nooit een klusje is waar je enorm veel zin in hebt, kun je toch beter even je schouders er onder zetten! Even doorzetten en het is zo gepiept. Probeer jezelf niet af te leiden en doe net of je straks iemand op visite krijgt, hierdoor moet je wel doorpakken!

Hou jij ook van een opgeruimd en rustig huis?

xx Froukk

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.