5 redenen waarom Friesland een mooie provincie is!

Zoals velen van jullie wel weten kom ik uit Friesland! Een mooie noordelijke provincie die voor altijd mijn hart zal hebben. “Wow lekker dramatisch Froukje, dat valt toch wel mee? Zo mooi is die provincie niet?”. Ja, ik hoor het je al zeggen en toch vind ik van wel! Vandaag vertel ik je 5 redenen waarom Friesland zo mooi is 🙂

De taal

Hoewel het voor vele buitenstaanders eerder een drama is dan een prachtig iets, vind ik dit niet. Ik ben een geboren Fries en kan er enorm van genieten als mensen fries praten. Ik begrijp dat het soms frustrerend is als iemand fries tegen je gaat praten, maar ik weet inmiddels dat ze dat bijvoorbeeld in Limburg ook bij je doen maar dan in het Limburgs. Dus dat is overal wel het geval! Ik vind Fries een mooie taal 🙂

Nuchtere mensen

Over het algemeen zijn Friezen lekker nuchter. We staan er om bekend dat we met 2 benen op de grond staan. En ik denk dat ik dat best wel kan bevestigen. Tuurlijk zijn er altijd mensen die niet zo zijn. Maar dat heb je overal! inprincipe wel. Nee in Friesland is er een andere soort nuchterheid.

Gezelligheid

Ik vind het altijd zo gezellig in Friesland, in mijn geval denk ik dat het vooral komt omdat ik daar ben opgegroeid en heel veel mensen ken, want in limburg is het ook wel gezellig als ik er ben. Toch is het anders in Friesland. Ik kan het eigenlijk niet eens zo heel goed uitleggen, maar het voelt voor mij gewoon anders. Of dat door de friese taal komt of door iets anders? I don’t know!

Natuur

Ik vind de natuur in heel Nederland mooi, maar die van Friesland vind ik het heerlijkste! De zee, de kanalen, de bossen en de uitgestrekte vlaktes! Enorm genieten als ik daar kan zijn om gewoon er te zijn! Niet nadenken maar gewoon genieten van alles wat om ons heen is! 🙂
Bakkeveenster bossen bijvoorbeeld 🙂 Erg fijn om daar op zijn tijd te wandelen! Door mijn knie al heel lang niet kunnen doen, maar bij mooi weer staat dat zeker weer eens op de planning !

Alle mooie plekjes

Nu kan ik wel gaan voorkauwen waar je heen moet gaan in Friesland, maar dat ga ik niet doen! Ik vind dat als je zo nieuwsgierig bent dat je zelf op zoek mag gaan! 🙂 Er zijn er namelijk zoveel! De kunst is om als je een route rijd, “per ongeluk” een afslag verkeerd te nemen. Vaak kom je dan bij een minuscuul dorpje op plekje waar je nog nooit van had gehoord! 🙂 Heerlijk een DBO-tje doen (Dom blokje om!)

Houd jij ook zoveel van je eigen provincie?

xx Froukk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.