Travel

5 redenen om alleen op vakantie te gaan!

Hier zit ik nu, alleen in een restaurant met een maaltijd voor mijn neus. Ik heb besloten om mijn laptop mee te nemen en lekker even een artikel te schrijven. Een artikel die op een ongewone dag word gepubliceerd, maar hiermee wel een van de vele reis artikeltjes zal zijn.  Vandaag trap ik af met de redenen waarom jij alleen op vakantie zou moeten gaan! Als je twijfelt, dan is dit artikel misschien de juiste voor jou!

Zoals je leest zit ik nu alleen in een restaurant. Ik eet lekkere spaghetti en ben in the middel of no where ergens in Londen. Ik ben hier van Maandag tot en met donderdag. Iets wat ik van te voren dood eng vond. Maar ik heb het wel gedaan! 🙂 Waarom? Blijf dan vooral verder lezen!

1. Ervaring

Alleen weg gaan is vooral goed voor je ervaring. Je leert omgaan met lastige situaties en moet alles zelf goed uitzoeken. Ik was nog nooit alleen op vakantie geweest, laat staan in een vreemd land. Ik ging voor het eerst vliegen en heb me 4 dagen vermaakt in Londen! De dagen er naar toe waren spannend. kwam het wel goed en kreeg ik het wel voor elkaar? Maar eenmaal daar kwam ik er achter dat ik veel meer kon dan ik eerst dacht.

2.Eigen keuze

Alles wat je op je vakantie gaat doen is een eigen keuze en ik kan je inmiddels vertellen dat dat super fijn is!
Zo koos ik zelf op de eerste dag niets te doen in de avond. Iets wat ik heerlijk vond. Ik kon zelf kiezen wat ik als eerste wou zien en daarna wou doen. Ik moet je zeggen dat dat wel eens het lekkerste kan zijn wat ik alleen doe op vakantie! 🙂

3.Nieuwe mensen

Ik hou ervan om mensen te ontmoeten, het is super leuk om alle verhalen te horen van iedereen. Iedereen die je tegenkomt heeft wel een bijzonder verhaal, Zo waren er Chinese mensen die op huwelijksreis waren van Nederland naar Engeland en terug naar China. Een man was zijn dochter verloren en kwam na haar dood er achter dat ze hem probeerde te koppelen met iemand. Inmiddels is hij getrouwd met die vrouw.

Het zijn stuk voor stuk bijzondere verhalen maar het allemaal waard om te horen! 🙂

4. No plans needed

Sommige mensen willen perse dingen ondernemen op vakantie. Het kan dan ook zomaar zijn dat jij hier geen behoefte aan hebt. In dat geval is alleen op vakantie gaan, Als je geen zin hebt dan is dit ideaal om te doen! Ik heb vaak geen idee wat ik wil doen en ga altijd maar gewoon ergens naar toe. het is dan ook super fijn dat als ik niets wil doen niemand gaat zeuren daar over!

5. Verbeter jezelf

Elke vakantie die je alleen doet is een stapje in de goede richting. Je verbeterd jezelf en durft meer dingen te ondernemen. Het is iets om trots op te zijn! Ik durf te zeggen dat ik na deze vakantie veel sterker in mijn schoenen sta, Ik ben vooruit gegaan en dat is iets wat niemand me had kunnen leren!

En? Ben je overstag? Vertel hieronder waar je bang voor bent, wellicht kan ik je helpen. Ik ben ook bang geweest en kan je misschien helpen!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.