Gymnastics

5 punten die SOWIESO in mijn jaarplanning komen!

De zomervakantie is voor sommige clubs al voorbij, voor ons duurt deze vakantie nog een paar dagen! Dat betekend dat de voorbereidingen volop bezig zijn! Bij de voorbereiding hoort een jaarplanning. Vandaag deel ik de meest belangrijke punten die absoluut in je jaarplanning moet zitten! Check het gauw!

Countdown

Een van de belangrijkste dingen in mijn jaarplanning! Je telt namelijk af naar de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. In het meerdere gevallen zijn het de plaatsingswedstrijden voor de landelijke of provinciale wedstrijden.
Ingewikkelder kan ik het niet maken. De week van de wedstrijd is 0 en je telt terug tot nu. en dan kun je exact zien hoeveel weken de sporters nog hebben!

Weeknummers

Als er meerdere trainingen in een week zijn, is het handiger om je planning te baseren op weken. Het is dan ook zeker verstandig om een rij met weeknummers in je planning te doen. Zo kun je al het overige van je planning baseren op weeknummers!

Periodes

Een seizoen duurt ongeveer 40 weken en het is voor een sporter best lastig om 40 weken volle bak te gaan. Het is dan ideaal om je seizoen te verdelen in Periodes. Mijn seizoen heeft 4 periodes: Basis periode, voorbereidingsperiode, wedstrijdperiode en overgangsperiode. Ik ga vandaag niet uitgebreid op de periodes in. Dat komt volgende week 🙂

Accenten

Als je van weken naar periodes gaat, kun je elke periode weer onderverdelen in accenten. Elke week kan anders zijn, want je bouwt langzaam op naar dat wedstrijdmoment. Hier kun je dus belangrijke accenten zoals bijvoorbeeld puntjes shapes, landingen etc. verdelen.

Belangrijke data

Naast al het bovenstaande is er onder aan altijd de ruimte voor 2 kopjes met belangrijke data. Hierin verzamel ik de data van vakanties, feestdagen en trainingsstages. Het is handig om te weten van te voren dat er dagen zullen zijn die uitvallen, of moeilijkheden kunnen opleveren in je trainingen!

Voor mij waren dit de 5 belangrijkste punten die in de jaarplanning moeten staan. Volgende week leg ik de periodes nog iets meer uit! 🙂 Maar nu eerst! Verhuizen! 🙂

(oh! En als je nog dingen wilt lezen, let me know! 🙂 )

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.