Other

4 mei – wat als alles zoals toen zou zijn?

Vandaag is het 4 mei, een dag waarop ik vorig jaar best wel eerlijk artikel schreef. 4 mei herdenken we de doden en de slachtoffers gevallen zijn tijdens de oorlog. Ik vind deze dag zelf altijd heel heftig omdat ik weet dat als het nu nog oorlog zou zijn…

Als het nu nog oorlog zou zijn, waar zouden we dan staan en vooral waar zouden we zijn? Ik durf te verwedden dat vele mensen die ik ken hier niet zouden wonen en niet zouden zijn waar ze nu zijn. En ik denk zelfs dat ik hier niet op deze manier zou zijn. Ik vermoed dat ik zelf in zo’n kamp zou zitten, want ja mijn achtergrond past er wel bij. Ik vind het dan ook vaak heftig om alleen te zijn dit soort dagen ik ben het liefste bij vrienden of familie. Want als er iets is waar ik zo enorm dankbaar voor ben, is het wel dat ik iedereen om mij heen gewoon mag zien en kan zien. Dat is helaas niet voor iedereen zo dus ik realiseer me op deze dag altijd extra goed dat ik mezelf heel hard in de handen mag knijpen hoeveel mazzel ik heb.

Koester de herinneringen

Ik vind dat deze oorlogen van vroeger gekoesterd moeten worden hoe pijnlijk zou ook zijn. Maar laat het alsjeblieft een reminder voor ons allen zijn, dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat we blij mogen zijn hoe we leven en we wonen en hoeveel we onze familie zien. Want stel je eens voor dat het nog zo zou zijn als vroeger dan waren we zoveel kwijt geweest. Ik weet dat niet iedereen mijn mening deelt maar ik hoop toch echt dat je je realiseert dat als we nu in de tijd van vroeger leefden grote gros van iedereen waarvan je houd niet bij je kan zijn.
Deze mensen zouden opgesloten zijn, misschien zelf vermoord. Een gedachten die je liever niet hebt, dat begrijp ik.
Toch zorgt die gedachten ervoor dat je hedendaagse situaties, dingen en personen meer gaat waarderen.

Hecht jij waarde aan 4 mei? En waarom hecht je daar waarde aan? Let me know in de comments!

xx Froukk

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.