Gymnastics

3 redenen waarom een foamroller een must is voor een turnster!

Foamrollers, je ziet ze steeds meer in de turnhal terug komen. Super handige dingen, maar voor velen nog onbekend! Wat kun je nu met zo’n foamroller en waarom zou je hem als turnster per se moeten aanschaffen? Ik vertel het je vandaag, dus lees gauw verder!

Wat is een Foamroller;

Een foamroller is een rol van had plastic omhuld met zacht foam/schuimrubber. Sommige foamrollers hebben een egale buitenkant en sommige hebben allemaal hobbels en bobbels. Je hebt ze in verschillende vormen en maten. Ik heb er ooit eentje bij de action gescoord. Een blauw egale, die op zich wel fijn was, maar helaas snel kapot ging. Inmiddels heb ik er eentje van Sportbay en die is wel echt geweldig! Ik mocht een mooie paarse uitzoeken en heb deze in het kader van mijn revalidatie gelijk in gebruik genomen!

Maar nu ff terug, Wat moet een turn(st)er met een foamroller?

Reden 1;

Als turnster heb je regelmatig zware trainingen, de beste oplossing zou een massage van een fysiotherapeut zijn. Helaas is dat niet altijd mogelijk op korte termijn en heb je dan algauw pech. Maar niet meer sinds de foamroller er is. Want door de foamroller zal je spierpijn verminderen! Je kunt je spieren los maken en ervoor zorgen dat de knopen wat makkelijker uit je spieren gaan! Hoe dit werkt?

Reden 2;

Naast dat het eigenlijk je spieren los maakt is het voor je lichaam ook en soort massage! Super fijn als je niet gelijk een masseur om de hoek hebt staan! Want zeg nou zelf. Na elke training wil ik best een massage krijgen! 🙂
Het hoeft dus niet pijnlijk te zijn maar kan dus heel ontspannend zijn! Lekker rollen over je hele lichaam!

Want ja! De foamroller is bij bijna alle lichaamsdelen te gebruiken!

Reden 3;

De laatste reden maakt het waarom het een handig apparaatje is! En dat is omdat je er naast ontspannen en spieren losmaken er nog meer mee kunt. Je kunt er namelijk kracht mee doen, Het gebruiken als een verhoging en soms zelfs met techniekjes verbeteren! Een win win situatie dus!

Ik ben zelf enorm enthousiast over deze foamroller! Het zorgt ervoor dat mijn benen dragelijk voelen na een werkdagje en dat is best uniek! Ook doe ik mijn onderrug en bovenrug er mee. Super lekker om te ontspannen!
Mocht je nu na dit artikel denken: He dat wil ik ook! Wees er dan snel bij, want op dit moment zijn ze nog in de aanbieding bij Sportbay.nl!

Laat maar even weten of jij er een hebt, of eentje gaat halen!
xx Froukk

De foamroller die in dit artikel genoemd word, is mede mogelijk gemaakt door sportbay.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.