Travel

10 Tips voor lange autoritten als je alleen bent!

Zoals vele van jullie weten woont mijn vriend aan de andere kant van Nederland. Onder in Limburg om exact te zijn. We proberen zo vaak mogelijk elkaar te zien en dat betekend dat we dan al gauw minimaal 3 uur en 20 minuten in de auto zitten! Een autorit is leuk met meerdere, maar in je eentje kan het een heuse uitdaging zijn! En vandaag ga ik je daar 10 tips over geven!

   1. Zorg dat je goed uitgerust aan je reis begint. Er is niets zo onprettig als vermoeid achter het stuur zitten! Ga de avond voor je vertrek vroeg op bed 🙂
   2. Zorg van te voren dat je auto gevuld is. Denk hierbij aan de volgende dingen:
    Benzine/Diesel
    Olie peil
    Koelvloeistof
    Ruitenwisservloeistof!
    Oh en denk je om je bandjes?
   3. Als je auto goed gevuld is zorg dan ook dat jou maag goed gevuld is. Trek maakt vermoeid! Het kan ook handig zijn om een bakje met fruit of iets dergelijks op de bijrijders stoel neer te zetten waar je gemakkelijk bij kunt!
   4. Zorg ook dat je een flesje met water of ranja naast je hebt staan. Let hierbij wel op dat je niet te veel drinkt, want om de 3 km naar een tankstation om te plassen zorgt ervoor dat de rit 10 keer zo lang duurt!
   5. Mocht je niet de hele rit eten willen kauwen, kun je ook een potje kauwgom meenemen zodat je wat te kauwen hebt!
   6. Het is fijn om voorbereid weg te gaan, zorg dus dat je van te voren ongeveer weet langs welke plekken je komt! Dat scheelt enorm als er een omleiding is opeens!
   7. Zorg ervoor dat je lekker zittende kleding aan doet! Je moet best lang in de auto zitten en het helpt als je gewoon lekker kunt zitten in je auto!
   8. Muziek houd mij altijd gefocused. Ik heb een intense playlist die me er doorheen sleept. Daarnaast doet deze playlist me ook enorm aan mijn vriend denken dus is het sowieso een fijne gedachten! (deze playlist is inmiddels uitgebreid tot 6,5 uur aan muziek, lang leve spotify!)
   9.  Naast een playlist zou je ook kunnen kiezen voor een taal studie op cd! Je kan deze dan afspelen en tegelijk oefenen op een taal! (Naast duits, staan italiaans en gaelic hoog op mijn lijstje)
   10. Nu kun je wel muziek luisteren en kauwgom kauwen, maar al dat alles zorgt ervoor dat je best moe kan worden. Denk erom dat je dus vaak genoeg even stopt. De heen weg naar limburg is meestal in de middag, dan stop ik maximaal 1 keer. De terugweg is vaak rond de avond. Dan stop ik al gauw 3 keer, minimaal 1 keer per uur. ’s avonds is het gewoon moeilijker!

Dit waren mijn 10 tips voor een lange autorit in je eentje! Heb jij nog tips voor als jij alleen in de auto zit? Laat ze weten in de reacties!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.