Travel

Met 1 stap op een boot, waar reis ik heen?

Zaterdag is travel story dag! En vandaag vertel ik over wat er gebeurd als ik op een boot stap. Waar reis ik heen en wat gaat er dan gebeuren? Ik ben benieuwd of jij herkent wat ik bedoel! 🙂 Want zeg nou eerlijk, wat gebeurt er met je als je op een boot stapt? Lees je met me mee?

Ik heb altijd een fascinatie gehad voor water en boten. Met 10 zwemdiploma’s en een huis aan een vaart is dat ook niet zo heel gek eigenlijk. Water heeft iets rustig’s, iets onbezonnen en kalm’s. Tegelijkertijd heeft water ook zoveel kracht en overheersing. Het is een onvoorspelbaar iets!

Als ik die stap waag op een boot, wat gebeurt er dan?

Als het weer beter word en het bootje vaar weer er weer is, dan maak ik geregeld een stap op zo’n bootje. Die stap is niet zo’n hele lastige hoor ;). Dat wat er daarna gebeurd, vind ik altijd bijzonder. Het is in mijn geval al gauw alsof ik op reis ga. Niet zo zeer naar een land of andere bestemming. Nee mijn reizen gebeuren in mijn hoofd.

Als ik op het water ben dan ben ik zorgeloos. Mijn gedachten “verwateren” en de stress ruil ik in voor de rust en kalmte. Het zelfde gevoel krijg ik als ik met Falco praat, het is een vredig en prettig gevoel.
Een gevoel wat iedereen eigenlijk altijd zou moeten ervaren.

Het is alsof je droom, je reist in gedachten naar de meest vredige plek die je kent. Daar ga je dan “kamperen” en genieten, voor zover de boottocht duurt.

Echt varen of in gedachten?

Varen is een van mijn hobby’s die ik heel graag doe! Ik vind varen een van de mooiste vervoersmiddelen op de hele wereld en kan er intens veel van genieten!
Of ik varen in mijn gedachte fijner vind dan echt varen? Zeker niet! Ik vaar veel liever in het echt, in een echte boot. Dat andere is soms heel fijn, maar geeft lang zoveel voldoening niet!

Hou jij van het varen in een boot? Laat me weten wat het met jou doet!

xx Froukk

Eén reactie

  • Falco Renierkens

    Ik vind dat je dit stuk erg mooi geschreven hebt 🙂 En soms heeft ieder mens het nodig even af te schakelen. Hoe tof is het dan dat jou dat lukt door het water op te gaan!

    Nu ik erover nadenk… Ik heb overigens wel al gevaren. Vrij veel zelfs! M’n vader had vroeger een speedboat. Die hadden we in Spanje liggen, aangezien we daar ieder jaar op vakantie gingen. Was altijd heerlijk. Fijne jeugdherinnering. Dank daarvoor 😀

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.