Christmas

☃ Our ultimate christmas

Vandaag omschrijven Rinette en ik onze ultimate christmas! We gaan helemaal los en schrijven over onze favoriete dingen die wij bij onze perfecte kerst zouden willen!
Ik kan je natuurlijk nu een voorproefje geven maar dat ga ik niet doen. Je mag het zelf gaan lezen 😉

We beginnen samen met onze familie aan een reis naar Finland. We vertrekken op 19/20 december in een lange stoet vol met volgepropte auto’s.
Als we in Finland aankomen dan ligt er al een mooi pak sneeuw. De wereld is wit en dat is gelijk al genieten! We hebben met de hele groep een mega blokhut-achtig huis geboekt waar wij vanaf de 20ste tot de 27e verblijven.

De dagen voor onze ultimate christmas

Als wij aangekomen zijn dan is het natuurlijk nog geen kerst. Maar ons huis is ook behoorlijk sfeerloos. We besteden de dagen voor kerst vooral aan het versieren van het huisje.
In de living komt een hele grote kerstboom die wij met zijn allen versieren, onder het genot van kerstmuziek op onze favoriete LP’s!

Verder hangen we overal kerstlampjes neer, want sfeer moet je creëren! Ook kaarsen zullen niet ontbreken deze hebben natuurlijk wel een geurtje. Kaneel, appel, denneboom etc. Heerlijk kersterig!
We hebben een mega-mini advent kalender gemaakt. Voor iedereen een vakje elke dag! Hier zitten kleine dingetjes in die je de hele week kan gebruiken!

In de avond eten we een gerecht wat we om de beurt maken en drinken we heerlijke wijn.
Als we klaar zijn met decoreren van het huis gaan we het dorp nog in om verdere kerst inkopen te doen voor onder de boom. Want bij kerst horen cadeautjes onder de boom!

Kerst avond

Op 24 december (kerst avond) gaan we gezellig onder het genot van wijn en chocomel met baileys. All you need is love kijken met de kerst special. In de pauze mogen steeds een aantal mensen hun “Christmas eve” cadeautje uitpakken. Deze bestaat ofcourse uit een familie pyjama. De matchende versie per familie.

Ook hangen we met zijn allen de sokken rond de heerlijk ruikende open haard.
Hierin krijgt iedereen een cadeautje voor 2e kerstdag!
Na All you need is love gaan we heerlijk op bed.

On the first day of christmas

We mogen pas om 9.00 naar de woonkamer. We gaan eerst met zijn allen beginnen aan ons kerstontbijt. Klaargemaakt door de ingehuurde kok! Het is een heerlijk ontbijt met versgebakken kaneelbrood.
Na het ontbijten gaan we met zijn allen de cadeautjes uitpakken.
Iedereen heeft meerdere cadeautjes gekregen! Super leuk en gezellig.

De rest van de dag speelt/test iedereen zijn cadeautjes uit. We roosteren marshmallows en kijken een paar kerstfilms! Gezelligheid kent geen tijd in deze week! We drinken lekkere wijn en genieten vol op!
Voor het diner komt de kerstman nog langs. Hij heeft ook nog een leuke verrassing voor ons en dat maakt onze dag nog beter!
In de avond hebben we een Kerst diner! Gemaakt door onze kok en geserveerd door de bediening die we ook gehuurd hebben. Het is heerlijk diner met stoofpotjes, kalkoen en allemaal extra lekkernijen!

Na het kerst diner krijgen we een Privé optreden van Michael Bublé. Lekker bij de open haard genieten van deze geweldige man!

On the second day of christmas

De derde dag begint heerlijk met onze foute kersttruien. We kijken een kerstfilm en ontbijten weer heerlijk!
In de middag gaan we met zijn allen een husky ritje doen in de wilde natuur! Super gaaf en gezellig met zijn allen!
Omdat het best koud is buiten besluiten we na de rit met zijn allen in de Hottub te gaan opwarmen. Samen met een glas Glühwein. Lekker opwarmen!

Kerst films kijken we de hele dag door en ook spelen we wat gezelschap spelletjes met zijn allen! Maar na het 2e kerst diner wat wederom heerlijk is. Gaan we allemaal een wandeling in de buitenlucht maken. We kunnen genieten van het noorderlicht en samen vieren we het geweldige leven!
Na een heerlijke romantische avond duiken we allemaal weer ons bed in.

Het was weer een gezellig kerstdagje!

En daarna dan?

Daarna is kerst officieel gezien afgelopen.
We ontbijten lekker brak met het overgebleven eten van het diner van gisteren.
We gaan nog lekker met zijn allen The sound of music kijken in onze heerlijke matchende pyjama’s.
Het is een lui dagje en we brakken lekker uit.

Die dag erna gaan we het huisje opruimen en keren we helaas weer terug naar ons eigen huisje om de voorbereidingen te treffen voor oud en nieuw.

Dit was onze ultimate Christmas, maar we zijn natuurlijk ook nieuwsgierig hoe die van jullie er uit ziet!
Laat het weten in de reacties!

xx Froukje en Rinette!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.